Verkopen

De sleutel tot het verkopen van uw huis

Het verkopen van een woning in Nederland is niet zo'n eenvoudig proces als veel mensen denken. Er zijn veel praktische en juridische valkuilen waar u rekening mee moet houden als u besluit uw huis te verkopen. Wij zitten graag met u samen voor een gratis oriënterend gesprek en bieden u een vrijblijvende waardebepaling aan.

Ons team van zeer gemotiveerde geregistreerde makelaars heeft uw beste belangen voor ogen. Niet voor niets staan wij bekend als het beste makelaarskantoor.

Een makelaar inhuren

Een juiste prijsstelling, de juiste verkoopstrategie en een degelijk communicatieplan: deze drie elementen zijn de sleutels tot succesvolle verkoop van uw huis. Daarom stellen we altijd voor om bij u thuis af te spreken, waar we alle relevante aspecten van een verkoopplan dat bij u en de woning die u verkoopt past, kunnen bespreken.

Als u besluit ons als uw makelaar in te schakelen, zorgen wij voor een professionele presentatie van uw woning met behulp van aangewezen media, sociale media en voeren we het verkoopplan uit dat we hebben afgesproken. We organiseren en begeleiden ook bezichtigingen, voeren eventuele onderhandelingen namens u, bereiden het "Koopcontract" voor en begeleiden u door alle juridische en praktische aspecten in het Engels.

Laat de makelaar het hele verkoopproces namens u verzorgen.

Vraag direct een gratis intakegesprek aan

Ons verkoopproces

 

1. Beoordeling van uw huis

Een huis verkopen kost tijd, kennis en vaardigheid. Het is niet zo simpel als een bordje 'te koop' ophangen en hopen dat kopers u vinden. Wanneer u uw woning in Nederland verkoopt, kunt u het volgende van ons bureau verwachten:

De eerste stap is het laten taxeren van uw woning door een vastgoedprofessional. Naast het zorgen dat uw woning correct geprijsd is, kan de makelaar u helpen bij het ontwikkelen van een verkoopplan en een succesvolle online marketingcampagne. Om te voorkomen dat de grootte van uw woning wordt onderschat, zorgen wij ervoor dat metingen worden uitgevoerd volgens de Nederlandse NEN 2580 norm.

2. Bepaal de juiste vraagprijs

De makelaar zal u voorzien van een marktanalyse, met details over woningen vergelijkbaar met de uwe en wat ze recentelijk hebben opgebracht. Het is niet aan te raden om uw woning te duur te prijzen, omdat dit de aantrekkelijkheid vermindert. U hoeft zich geen zorgen te maken over het te laag prijzen, want woningen die onder de marktwaarde worden aangeboden trekken vaak veel biedingen aan, wat de vraagprijs verhoogt.

3. Huur een professionele fotograaf in

De meeste potentiële huizenkopers beginnen hun zoektocht op het internet. Professioneel gefotografeerde woningen worden sneller verkocht en brengen meer op. Voor een hogere positie op Funda zorgen we er daarom voor dat onze fotograaf deskundige foto's, 360-graden foto's en een video vastlegt.

4. De brochure en plattegrond

Ook plattegronden zijn een cruciaal onderdeel van het verkoopproces. Ze verhogen de waarde van het perceel en geven een duidelijker beeld van de grootte en mogelijkheden van de ruimtes. Digitale brochures geven potentiële kopers de mogelijkheid om alle details van het onroerend goed op hun computer of mobiele apparaat te bekijken en worden weergegeven op websites en sociale media.

5. Uw woning aanbieden

Uw woning wordt aangeboden op alle belangrijke vastgoedportalen, waaronder Funda, Pararius, Jaap, Huisenzoeker, Huislijn en onze eigen website om het potentieel bereik te maximaliseren. Om de verkoop van uw woning te adverteren, gebruiken we ook sociale media zoals LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook en het 'te koop'-bord op uw woning.

6. Planning en regie van de bezichtigingen

Met de beste makelaar aanwezig bij de bezichtigingen wordt ervoor gezorgd dat uw huis op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd.

Advies: Hoewel 'Open Huizen' populair zijn, geeft een individuele bezichtiging de indruk dat uw huis groter is en kan de makelaar potentiële kopers veel beter informeren.

7. Een bod beoordelen en accepteren

Wanneer een makelaar onderhandelt met potentiële kopers, kunnen ze echt van waarde zijn. Onze makelaars zorgen ervoor dat u de best mogelijke deal krijgt door de onderhandeling namens u te beheren met de expertise die ze bezitten. Een assertieve onderhandelaar kan een groot verschil maken!

8. Koopovereenkomst

Zodra u het bod accepteert, regelt de makelaar de koopovereenkomst. De koopovereenkomst is een juridisch document dat de verkoop van uw huis in Nederland regelt. Het bevat de koopprijs, de datum van overdracht, de lijst van zaken en alle andere overeengekomen voorwaarden. Zodra alle partijen dit document hebben ondertekend, wordt het huis verkocht onder voorbehoud van financiering en/of bouwkundige keuring.

9. Bedenktijd

Nadat beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, hebt u de wettelijke bedenktijd van drie dagen in Nederland. De bedenktijd van drie dagen is alleen beschikbaar voor de koper om ervoor te zorgen dat de aankoopbeslissing zorgvuldig is overwogen. Zodra deze annuleringsperiode is verstreken, is de koper gebonden aan de koopovereenkomst.

Als de koper een hypotheek nodig heeft, zal een taxateur de woning bezoeken en het pand namens de hypotheekverstrekker/leningverstrekker evalueren. Zodra de hypotheek is goedgekeurd, wordt binnen een afgesproken periode een schriftelijke bankgarantie (indien nodig) afgegeven.

10. Overdrachtsdag

Het is nu tijd om de akte van levering te ondertekenen en de koper het wettelijk eigendom van uw eigendom te geven. De eerste stap voor de overdracht van uw eigendom is een laatste doorloop. De kostenopgave en de akte van levering zijn voorbereid door de notaris. Na de laatste doorloop bezoeken we het kantoor van de notaris waar beide partijen de akte van levering ondertekenen. De verkoop wordt afgerond wanneer u de koper de sleutels geeft na het ondertekenen van de akte van levering. Veel succes!

Ons team van zeer gemotiveerde makelaars verzorgt het gehele verkoopproces en onderscheidt de 'kijkers' van gekwalificeerde kopers. Zet uw zorgen opzij en laat het gehele verkoopproces van begin tot eind verzorgen.