Een woning kopen

Aankoopmakelaar Amsterdam

Ben je op zoek naar een woning in Amsterdam? In de drukke woningmarkt kan deze zoektocht aardig lastig zijn. Gelukkig staan onze makelaars klaar om je te begeleiden. Als aankoopmakelaar in Amsterdam en omstreken denken we met je mee, geven we je eerlijk advies en staan je daadkrachtig bij. Wij sporen aanwezige verborgen gebreken op en doen een juiste waardebepaling. 

Ons team van gecertificeerde makelaars zullen uw persoonlijke vastgoedadviseur zijn met deskundige begeleiding gedurende het hele aankoopproces. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw ervaring met het kopen van uw droomwoning in zo transparant en probleemloos verloopt.

Over aankoopmakelaar in Amsterdam

Een aankoopmakelaar helpt jou bij het kopen van een huis. Het is simpelweg iemand die jou ondersteunt tijdens het aankoopproces van een huis. Een aankoopmakelaar is geheel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt en het laatste woningaanbod.

Met de huidige woningmarkt en de veranderende huizenprijzen, kan een aankoopmakelaar daarom zeker uitkomst bieden. Door de volledige begeleiding, het uit handen nemen van een hoop werk en de voorsprong op andere kopers, is een aankoopmakelaar zeker aan te raden voor een grotere kans op jouw droomwoning. Wil jij een aankoopmakelaar inschakelen? De makelaars van Real estate agent staan klaar om jou volledig te ontzorgen en te begeleiden in jouw aankoopproces. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Wij zijn ook actief als:

  • Aankoopmakelaar Amstelveen
  • Aankoopmakelaar Zaandam
  • Aankoopmakelaar Hoofddorp
  • Aankoopmakelaar Haarlem
  • Aankoopmakelaar Almere 
Vraag meteen een gratis intakegesprek aan

Het aankoopproces

 

1. Een zoekprofiel maken

Real estate agent ondersteunt je hier graag bij als aankoopmakelaar. Je bent bij Real estate agent aan het juiste adres voor advies over het kopen van uw droomwoning. Ons doel is om jou geheel te ontzorgen. Dit doen we dankzij al onze expertises onder één dak.    

De beste stap naar het vinden van uw droomhuis is om nauw samen te werken met een makelaar om uw zoektocht te verfijnen. Onze makelaars helpen u bij het bepalen van uw budget, gewenste gebieden, essentiële behoeften en leuke extra's.  

2. Zoeken naar eigendommen

Elke dag zal ons makelaarskantoor u eigendommen aanbieden die overeenkomen met uw eisen en voorkeuren. U kunt hen dan laten weten welke u graag persoonlijk wilt bekijken.

3. Bezichtigingen

De makelaar zal u begeleiden tijdens elke bezichtiging. Het is aan te raden om hen aanwezig te hebben, in deze markt, omdat er misschien geen tweede kans is om het pand voor een tweede keer te zien. Als u zo'n groot bedrag uitgeeft aan uw investering, heeft u het beste advies van uw makelaar nodig.  

4. Documentatie

Wanneer u verliefd wordt op een huis, is het moeilijk om objectief en zakelijk te blijven. Emoties zullen een rol gaan spelen, waardoor het waarschijnlijker wordt dat u te veel betaalt voor het pand. De makelaar zal ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. De makelaar helpt bij het bepalen van de beste onderhandelingsstrategie en adviseert u over een realistische prijs.

Onze makelaars zijn ervaren in het bepalen van de juiste prijs en hebben toegang tot de database, waar ze de huidige marktwaarde van vergelijkbare huizen kunnen controleren. Om deze prijs te berekenen, bestuderen onze makelaars de documenten van het pand, zoals de akten, de VvE, de boekhouding en notulen van de VvE, het Kadaster, de erfpacht en de voorwaarden van de erfpacht en energielabels. De makelaar zal ervoor zorgen dat u als koper van alle details op de hoogte bent.

5. Onderhandelingsstrategie

Welke onderhandelingsstrategie te gebruiken hangt volledig af van de situatie - niet alleen van de huidige markt, maar ook van de omstandigheden van de verkoper. Heeft de verkoper bijvoorbeeld al een nieuw huis gekocht? Zo ja, dan is er waarschijnlijk meer ruimte voor onderhandeling. De makelaar helpt bij het bepalen van de beste onderhandelingsstrategie en adviseert u over een realistische prijs. Wanneer u een huis koopt en onderhandelt met de verkoper, zullen uw onderhandelingen zich niet beperken tot de koopprijs. U zult ook onderhandelen over de leveringsdatum, roerende zaken en eventuele annuleringsclausules.

Wanneer u een bod uitbrengt, weet u misschien nog niet of u de financiering kunt regelen, of weet u misschien niet genoeg over de technische staat van het huis. Door een annuleringsclausule op te nemen, voorkomt u dat u vastzit aan een koop die u niet kunt financieren of waarbij u voor onaangename verrassingen komt te staan.

6. Het sluiten van de deal

Zodra u een bod heeft gedaan en de verkoper dit heeft geaccepteerd, is het tijd om de deal te sluiten. De makelaar zal een koopovereenkomst opstellen, waarin alle details van de verkoop worden vastgelegd. Deze overeenkomst zal worden ondertekend door zowel de koper als de verkoper. Dit document is wettelijk bindend, dus het is belangrijk dat u het volledig begrijpt voordat u het ondertekent. De makelaar zal het document uitleggen en ervoor zorgen dat u alle voorwaarden begrijpt. Vervolgens zal een notaris worden aangesteld om de overdracht van het pand te regelen.

De notaris zal een afspraak maken om de hypotheekakte en de eigendomsakte te ondertekenen. Dit is de laatste stap in het kopen van een huis. Zodra deze documenten zijn ondertekend, bent u officieel de eigenaar van uw nieuwe huis. Gefeliciteerd!